Zróbmy grilla!

Grillowanie to już oficjalnie narodowy sport Polaków. Długi weekend majowy rozpoczyna sezon grillowego szaleństwa, który trwa przez całe wakacje, aż do jesieni. Zobacz, co w tym roku najlepiej wrzucić na ruszt, aby zaskoczyć domowników lub gości niczym najlepszy szef kuchni, i jakie akcesoria ułatwią kulinarne eksperymenty. 

 

 

Być jak MasterChef

Od kilku sezonów nawet najwierniejsi miłośnicy czerwonego mięsa puszczają wodze fantazji i testują różne oryginalne potrawy z grilla. Kiełbasa i karkówka ustępują miejsca owocom morza, rybom, skrzydełkom BBQ, serom ale też szparagom, burakom, a nawet truskawkom! Do tego niebanalne sałaty, aromatyczne dipy czy orzeźwiające tzatziki. Najlepsi kucharze w popularnych kulinarnych show udowadniają nie tylko to, że warto eksperymentować z nietypowymi składnikami, ale również że najsmaczniejsze dania warto przyrządzać najprostszymi metodami. A do takich należy właśnie grillowanie.

Aby jednak wydobyć z produktów pełen smak i aromat, niezbędne jest przygotowanie odpowiedniej marynaty, którą należy wcześniej dokładnie wetrzeć. Co jednak zrobić, aby poszczególne składniki i używane przyprawy nie przebarwiły nam dłoni, a zapach surowego mięsa, czosnku czy cebuli nie został na skórze? Koniecznie skorzystajmy z nowych rękawiczek nitrylowych do kontaktu z żywnością Jana Niezbędnego.  

Czarne rękawiczki Jana Niezbędnego są bardzo cienkie i elastyczne, dzięki czemu idealnie dopasowują się do dłoni, sprawiając wrażenie drugiej skóry. Ponadto są bezpudrowe, więc nie reagują z tłuszczami czy olejami. Niezastąpione w kuchni z pewnością zagoszczą na stałe w naszych domach, bo zapewniają wygodę użytkowania nie tylko podczas przygotowywania kulinarnych specjałów. Sprawdzą się także podczas takich czynności, jak sprzątanie, farbowanie włosów, malowanie, pastowanie butów, czyszczenie srebra, a także sprzątanie po zwierzętach.

Na ruszcie można przyrządzić dosłownie wszystko, nawet deser! Aby nie ograniczać swojej kulinarnej wyobraźni, zaopatrzmy się koniecznie w praktyczne tacki do grillowania. Mają one mnóstwo zalet: pchroniąc grill przed zabrudzeniem,

Pamiętajmy też o innych akcesoriach, które ułatwiają jedzenie na świeżym powietrzu, takich jak naczynia jednorazowe: talerze, sztućce czy kubeczki gwarantują błyskawiczne posprzątanie po posiłku. Natomiast ekologiczna podpałka do grilla z drewna od Jana Niezbędnego, która została nasączona naturalnymi woskami roślinnymi, sprawi, że z łatwością rozpalimy urządzenie, a ogień będzie się tlił jasnym i czystym płomieniem.   

 

 

 

 

 

 

 

Produkty Jana Niezbędnego przydatne do grillowania:

1. Jan Niezbędny, tacki do grilla duże i głębokie 2 szt., ok. 3,70 PLN;

2. Jan Niezbędny, tacki do grilla małe 3 +1 szt., ok. 3,30 PLN;

3. Jan Niezbędny, podpałka do grilla i kominka 12 szt., ok. 4,00 PLN;

4. Jan Niezbędny, rękawiczki nitrylowe czarne 50szt. rozm. M, ok. 16,50 PLN;

5. Jan Niezbędny, kubki 200ml 12 szt., ok. 2,00 PLN;

6. Jan Niezbędny, talerze 12 szt., ok. 5,80 PLN;

7. Jan Niezbędny, noże 12 szt., ok. 2,40 PLN;

8. Jan Niezbędny, widelce 12 szt., ok. 2,40 PLN;

9. Jan Niezbędny, folia aluminiowa do grilla i piekarnika 6m, ok. 5,60 PLN;